آیلتس در حال حاضر یکی از معتبرترین آزمونهای زبان انگلیسی است که در سراسر دنیا برگزار میشود. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر در مقابل تافل، آزمون آمریکایی قرار میگیرد. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود.
نمره ی آزمون آیلتس مورد پذیرش کدام مراکز میباشد؟
آزمون آیلتس و نمره ی آن مورد پذیرش اکثر دانشگاه ها و مراکز آموزشی جهان میباشد. در کشورهای بریتانیا ، افریقای جنوبی ، استرالیا تنها آزمون معتبر و قابل قبول برای تحصیل و اقامت است. در سایر کشورها نیز آیلتس در کنار تافل از اعتبار همسنگ و بی چون و چرا برخوردار است.
درباره آزمون آیلتس :
آزمون آیلتس از ۴ بخش شنیدار، خواندن، نوشتن و مکالمه تشکیل شدهاست. کل آزمون دارای دو گونه آکادمیک و عمومی است که گونه آکادمیک مشکل تر بوده و همین آزمون است که برای ورود به دانشگاهها مورد نیاز میباشد.بخش reading & writing در این دو نوع آزمون آکادمیک و جنرال متفاوت است . نمیتوان گفت کدام آسان تر است . تفاوت در متون آنهاست . متون آکادمیک اختصاصا به محیطهای دانشگاهی و موضوعات مرتبط با آن برمیگردد و متون جنرال به زندگی عمومی. نمره ی آکادمیک برای ادامه تحصیل و یا مشاغل آموزشی مناسب است و نمره ی جنرال برای زندگی و کار در سایر مشاغل. با همه ی اینها شما باید نوع آزمون رابا مقامات و سازمانهای مرتبط با نوع سفر خود چک کنید .
فرمت آزمون:
بخش شنیداری (Listening Section)
۴ قسمت – ۴۰ سوال – ۳۰ دقیقه
نوار امتحان Listening فقط یکبار پخش میشود.
قبل از پخش نوار فرصت دارید تا سوالها را مرور کنید.
پس از پایان یافتن هر بخش، فرصت دارید تا جوابهای خود را بازبینی نمایید.
پاسخها باید در دفترچه سوالات نوشته شود.
با پایان گرفتن نوار ده دقیقه فرصت دارید تا جوابها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل نمایید.
دو بخش اول شامل موضوعاتی اجتماعی است و مکالمه بین دو یا چند نفر میباشد.
دو بخش دوم شامل موضوعاتی دانشگاهی است. یک مکالمه حداکثر چهار نفره و یک کنفرانس، تشکیل دهنده این بخشها هستند.
بخش خواندن و درک مفاهیم (Reading Section)
۳ قسمت – ۴۰ سوال – ۶۰ دقیقه
دفترچه حاوی متون که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده میشود.
بر خلاف بخش Listening، زمان اضافهای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمیشود.
متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامهها انتخاب شدهاند و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص است.
بخش اول در مورد امور روزمره اجتماعی است.
برای General Training Reading
بخش اول در مورد امور روزمره اجتماعی است.
بخش دوم در مورد جزوات آموزشی واحتیاجات رفاهی است.
بخش سوم شامل یک متن بلند با موضوعی عمومی است.
برای Academic Reading
متون جنبه علمی دارند.
حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالی است.
در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه نامهای کوتاه نیز همراه آن خواهد آمد.
بخش نوشتاری (Writing Section)
۲ قسمت – ۶۰ دقیقه
برای General Training Writing
در موضوع اول (Task 1) باید نامهای به شخصی فرضی بنویسد و در آن مساله یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نامهای کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.
درموضوع دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.
برای Academic Writing
در موضوع اول (Task 1) باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شدهاست، توضیح دهید. انشاء شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر انشائی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.
در موضوع دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.
بخش گفتاری (Speaking Section)
۳ قسمت – ۱۱ تا ۱۴ دقیقه
بخش اول ۴ تا ۵ دقیقه بطول میانجامد و متقاضی باید به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علایقتان جواب دهد.
در بخش دوم باید به مدت ۲ دقیقه در مورد موضوعی که به شما داده میشود صحبت کنید. قبل از آن یک دقیقه فرصت دارید تا در مورد موضوع فکر کنید و یادداشت بردارید. پس از پایان ۲ دقیقه، به یک یا دو سوال در مورد موضوع صحبتتان باید پاسخ دهید.
در بخش سوم به مدت ۴ تا ۵ دقیقه با مصاحبه کننده صحبت خواهید کرد. محور گفتگوی شما موضوعی است که در بخش دوم به آن پرداختهاید.
یکی از مهمترین عوامل کسب موفقیت و نمره خوب در امتحان IELTS، نحوه مطالعه برای چنین امتحانی است.
توضیح ١ : جمع کل زمان آزمون ٢ ساعت و ۴۵ دقیقه
توضیح ٢: در ایران آزمون speaking یا یک هفته زودتر و یا یک هفته دیرتر از بقیه قسمتها برگزار میگردد.
بسیاری از دانشگاهها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا امتحان IELTS را به رسمیت میشناسند. همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک IELTS الزامی است. این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار میگردد. شرکت کنندگان در امتحان IELTS به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ میدهند. نمره هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ میباشد. نمره کلی امتحان با معدل گیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه میگردد. در کارنامه IELTS، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بطور جداگانه ذکر میشود.
سیستم نمره دهی آیلتس چگونه است ؟ فرق نمره ی ۶ با نمره ی ۷ چقدر است؟
سیستم نمره دهی آیلتس از ۰ تا ۹ میباشد. صفر برای افرادی که بهیچ وجه از زبان انگلیسی نمیتوانند استفاده کنند و ۹ برای فردی که مانند یک بومی مادرزاد به زبان انگلیسی مسلط است. معمولا برای مقاصد مختلف نمره ی ۵/۵ تا ۷ مورد نظر سازمانهای متقاضی میباشد. نمره ی ۷ حد نصاب قابل قبول و استاندارد جهانی است. فرق نمره ی ۶ با نمره ی ۷ زیاد است . گاه لازم میشود برای ارتقا از نمره ی ۶ به ۷ تا یکسال درس خواند.
مراکز برگزاری آزمون آیلتس در ایران
در حال حاضر آزمون آیلتس در ایران توسط مراکز زیر برگزار می شود:
- سازمان سنجش آموزش کشور(آيلتس ايران)
- دانشگاه آزاد اسلامی ایران
- آیلتس تهران
دیدگاه ها