no-img
Learn&Earn

آموزش زبان انگلیسی | کنکور اختصاصی و عمومی | مکالمه


Learn&Earn
اطلاعیه های سایت

adsadsadsadsadsads

ادامه مطلب

معرفی آزمون های انگلیسی داخل ایران
zip
ژوئن 20, 2017
۰ تومان
دانلود رایگان
پسورد در صورت نیاز: learnandearn.ir

معرفی آزمون های انگلیسی داخل ایران


بسیاری از داوطلبان با انواع آزمونهای انگلیسی که در داخل ایران برگزار می شوند آشنایی چندانی ندارند. از این رو در این پست یک به یک آن ها را به تفصیل برای شما عزیزان مطرح می کنیم.

 

MSRT زبان انگلیسی وزارت علوم

MHLE زبان انگلیسی وزارت بهداشت

UTEPT زبان انگلیسی دکتری دانشگاه تهران

EPT زبان انگلیسی دکتری دانشگاه آزاد

 

  1. آزمون TOLIMO

این کلمه مخفف The Test of Language by the  Iranian Measurement Organization  می باشد که توسط سازمان سنجش چندین بار در سال در شهرستان های مختلف برگزار می شود البته در تاریخ های خاصی این آزمون فقط در تهران برگزار می گردد. نحوه محاسبه نمره ده برابر میانگین کسب شده در این آزمون می باشد که نمره از دامنه ۳۱۰ تا ۶۷۷ می باشد.

نمره بالاتر از ۶۰۰ عالی، بین ۵۲۰ تا ۵۹۹ خوب، بین ۴۸۰ تا ۵۱۹ متوسط و کمتر از۴۷۹ ضعیف تلقی می‌شود. لازم به ذکر است که بخش نوشتاری نمره جداگانه دارد و نمره آن بین ۱ الی ۶ می‌باشد که در کنار نمره کل در کارنامه درج می‌شود. بخش‌های مختلف آزمون نمره منفی ندارد. مدرک اعتبار این آزمون، دوسال می‌باشد.

مفاد این آزمون عبارتند از:

  1. آزمون writing که به شکل یک دفترچه جداگانه داده می شود. داوطلبان ۳۰ دقیقه فرصت دارند تا به یک سوال کلی پاسخ نوشتاری ارائه دهند.
  2. دفترچه سصوالات تستی که پاسخ آن ها به طور طبیعی در پاسخنامه علامت زده می شود و شامل این موارد است:

اول) ساختار و اصطلاحات نوشتاری Structure and Written Expression این بخش آزمون شامل ۴۰ سوال است که داوطلب باید در ۳۰ دقیقه به آن ها پاسخ دهد.

دوم) درک متن Reading Comprehension :

۵۰ تست در مدت زمان ۵۵ دقیقه

سوم) درک شنیداری Listening Comprehension

۵۰ سوال در ۳۵ دقیقه

بنابراین در مجموع ۱۴۰ سوال تستی در مدت زمان ۱۲۰ دقیقه و یک متن نوشتاری در مدت زمان ۳۰ دقیقه باید ارائه شوند.

منابع آزمون تولیمو:

سایت learnandearn با بررسی تمام منابع موجود کتب زیر را که برخی برای دانلود رایگان هستند به عهنوان منابع تولیمو معرفی می کند:

  1. کتاب های لغت۵۰۴ واژه، ۱۱۰۰ واژه ،Barron’s Essential Words for the TOEFL, 400 Must Have Vocabulary for the TOEFL
  2. کتاب Academic Vocabulary for TOLIMO, MSRT, EPT, UTEPT, MHLE با ترجمه فارسی برای اولین بار در ایران نوشته فرامرز پورموسی
  3. کتاب ” گرامر جامع مکالمه ” مناسب برای تقویت ساختار مکالمه و انواع آزمون های داخلی و بین المللی ، نوشته فرامرز پورموسی
  4. برای تقویت مهارت های Reading : یک) کتاب Reading Comprehension Strategies  نوشته فرامرز پورموسی

دو) کتاب منبع آزمون تولیمو

۵) برای تقویت مهارت های Listening : کتب منبع آزمون تولیمو

 

آزمون MSRT

با نام قبلی MCHE: Miinistry of Culture and Higher Education

MSRT: Ministry of Science, Research, and Technology

این آزمون توسط وزارت علوم برای دانشجویان متقاضی دکترای خارج از کشور برگزار می شود.

این آزمون ۱۰۰ سوال به شرح زیر دارد که باید در ۷۵ دقیقه به آن ها پاسخ دهید:

یک) ۳۰ سوال بخش شنیداری در مدت ۱۵ دقیقه

دو) گرامر و ساختار ۳۰ سوال در ۲۰ دقیقه

سه) درک مطلب ۴۰ تست در ۴۰ دقیقه

 

تاریخ اعلام نتایج آزمون MSRT

آزمون زبان MSRT تقریبا هر ماه توسط وزارت علوم برگزار می گردد و نتایج آن معمولا ۳ تا ۴ روز بعد از طریق وب سایت این آزمون اعلام می گردد. داوطلبین می توانند کارنامه خود را از طریق وب سایت دریافت کنند یا با مراجعه به سازمان دانشجویان خارج از کشور آن را دریافت کنند. مدرک MSRT از طریق این سایت برای دانشگاه ها قابل تایید است به این معنی که پس از ارایه مدرک به دانشگاه ها برای مصاحبه های دکتری ، دانشگاه ها می توانند از طریق کد رهگیری پایین مدرک از صحت آن وب سایت آزمون زبان وزارت علوم اطمینان پیدا کنند.

 

منابع این آزمون مانند منابع آزمون تولیمو که در بالا ذکر شد می باشند.

 

 EPT
EPT آزموني براي ارزيابي مهارت زبان انگليسي داوطلبان مي باشد و مخفف English Proficiency Test است.
آزمون EPT  ويژه داوطلبان دكتري دانشگاه آزاد اسلامي است و توسط همين دانشگاه به منظور سنجش سطح زبان عمومي متقاضيان آن برگزار مي گردد. تمامي دانشجويان دكتري اين دانشگاه در صورت دارا نبودن مدرك بين المللي زبان انگليسي با نمره تعيين شده توسط دانشگاه ، موظف به شركت در آزمون EPT و كسب حداقل نمره قبولي در آن هستند.
آزمون EPT  از سال ۸۶ شروع و به طور منظم در واحد علوم تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي برگزار گرديده است. از ابتدا، اين آزمون به صورت فصلي برگزار ميگرديد، اما از ارديبهشت ۹۲ تا كنون هر ماه برگزار شده است. 
در آغاز كار برگزاري EPT، مدرك اين آزمون تنها براي داوطلبان ورود به مقطع دكتري دانشگاه آزاد واحد علوم تحقيقات ضروري بود، اما بعد از گذشت چندي، ارائه مدرك قبولي EPT براي تمامي داوطلبان دكتري دانشگاه آزاد الزامي شد.
ساختار آزمون EPT
مي توان آزمون  EPT را با آزمون بين المللي TOEFL PBT مقايسه نمود. تنها تفاوت آن با آزمون TOEFL اين است كه بخش شنيداري و نگارش ندارد.
سطح سختي اين آزمون مانند تافل دكتري يا همان آزمون زبان عمومي دكتري است .
EPT دانشگاه آزاد شامل ۱۰۰ سوال بوده كه از این تعداد،  ۳۰ سوال به درک مطلب، ۳۵ سوال به لغات و ۳۵ سوال به گرامر اختصاص داده شده است.
* لازم به ذكر است كه اين دسته بندي بسته به هر آزمون كمي متغير مي باشد، يعني ممكن است در يك آزمون تعداد سوالات گرامر ۳۰ سوال و واژگان ۴۰ سوال باشد.
آزمون EPT نمره منفي ندارد و نمره حد نصاب قبولي در آن، ۵۰ است

– منابع پيشنهاد شده براي آمادگي آزمون EPT  به شرح زير بوده که البته در سال های اخیر، طراحان سوال فقط به این منابع رایج بسنده نکرده و همواره از منابع پراکنده ی دیگری نیز برای طراحی سوالات بهره جسته اند.

Understanding and Using English Grammar – By: Betty Azar

  1. Mosaic 1 and 2
  2. Select Readings- Pre intermediate – Intermediate and Upper intermediate
  3. ۵۰۴ Absolutely Essential Words for TOEFL – Fifth Edition

آزمون MHLE

این آزمون، یکی از آزمون های ملی زبان انگلیسی است که سالانه حداقل ۵ بار در تهران و برخی شهرستانها توسط وزارت بهداشت برگزار می گردد.

مدرک کسب شده در این آزمون، حین مصاحبه دکتری و یا قبل از برگزاری آزمون جامع دکتری، توسط کلیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور قابل پذیرش و معتبر می باشد. این مدرک، علاوه بر قابلیت ارائه ی آن به دانشگاه ها حین مصاحبه دکتری، جهت کسب فرصت مطالعاتی و یا بورسیه های تحصیلی دولتی لازم خواهد بود.

آزمون MHLE، از ۴ بخش تشکیل گردیده که ۳۰ سوال شنیداری، ۳۰ سوال درک مطلب، ۲۰ سوال واژگان و ۲۰ سوال گرامر محتوای این آزمون را تشکیل می دهند.

آزمون زبان دکتری دانشگاه تهران (UTEPT)

یکی دیگر از آزمون های ملی زبان که متولی برگزاری آن مرکز آزمون زبان دانشگاه تهران می باشد، UTEPT نام گذاری شده است. این آزمون سالانه ۶ بار برگزار می گردد و مدرک آن توسط دانشگاه تهران و برخی از دیگر دانشگاه های زیر نظر وزارت علوم حین مصاحبه دکتری پذیرفته می گردد.

۳۰ سوال واژگان، ۳۰ سوال گرامر و ۴۰ سوال درک مطلب، محتوای این آزمون را تشکیل داده اند.

 

 

آیلتس در حال حاضر یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی است که در سراسر دنیا برگزار می‌شود. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر در مقابل تافل، آزمون آمریکایی قرار می‌گیرد. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می‌شود.

 

 

نمره ی آزمون آیلتس مورد پذیرش کدام مراکز میباشد؟
آزمون آیلتس و نمره ی آن مورد پذیرش اکثر دانشگاه ها و مراکز آموزشی جهان میباشد. در کشورهای بریتانیا ، افریقای جنوبی ، استرالیا تنها آزمون معتبر و قابل قبول برای تحصیل و اقامت است. در سایر کشورها نیز آیلتس در کنار تافل از اعتبار همسنگ و بی چون و چرا برخوردار است.

درباره آزمون آیلتس :

آزمون آیلتس از ۴ بخش شنیدار، خواندن، نوشتن و مکالمه تشکیل شده‌است. کل آزمون دارای دو گونه آکادمیک و عمومی است که گونه آکادمیک مشکل تر بوده و همین آزمون است که برای ورود به دانشگاه‌ها مورد نیاز می‌باشد.بخش reading & writing در این دو نوع آزمون آکادمیک و جنرال متفاوت است . نمیتوان گفت کدام آسان تر است . تفاوت در متون آنهاست . متون آکادمیک اختصاصا به محیطهای دانشگاهی و موضوعات مرتبط با آن برمیگردد و متون جنرال به زندگی عمومی. نمره ی آکادمیک برای ادامه تحصیل و یا مشاغل آموزشی مناسب است و نمره ی جنرال برای زندگی و کار در سایر مشاغل. با همه ی اینها شما باید نوع آزمون رابا مقامات و سازمانهای مرتبط با نوع سفر خود چک کنید .

فرمت آزمون:

بخش شنیداری (Listening Section)

۴ قسمت – ۴۰ سوال – ۳۰ دقیقه

نوار امتحان Listening فقط یکبار پخش می‌شود.

قبل از پخش نوار فرصت دارید تا سوالها را مرور کنید.

پس از پایان یافتن هر بخش، فرصت دارید تا جوابهای خود را بازبینی نمایید.

پاسخها باید در دفترچه سوالات نوشته شود.

با پایان گرفتن نوار ده دقیقه فرصت دارید تا جوابها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل نمایید.

دو بخش اول شامل موضوعاتی اجتماعی است و مکالمه بین دو یا چند نفر می‌باشد.

دو بخش دوم شامل موضوعاتی دانشگاهی است. یک مکالمه حداکثر چهار نفره و یک کنفرانس، تشکیل دهنده این بخشها هستند.

بخش خواندن و درک مفاهیم  (Reading Section)

۳ قسمت – ۴۰ سوال – ۶۰ دقیقه

دفترچه حاوی متون که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده می‌شود.

بر خلاف بخش Listening، زمان اضافه‌ای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمی‌شود.

متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص است.

بخش اول در مورد امور روزمره اجتماعی است.

برای General Training Reading

بخش اول در مورد امور روزمره اجتماعی است.

بخش دوم در مورد جزوات آموزشی واحتیاجات رفاهی است.

بخش سوم شامل یک متن بلند با موضوعی عمومی است.

برای Academic Reading

متون جنبه علمی دارند.

حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالی است.

در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه نامه‌ای کوتاه نیز همراه آن خواهد آمد.

بخش نوشتاری  (Writing Section)

۲ قسمت – ۶۰ دقیقه

برای General Training Writing

در موضوع اول (Task 1) باید نامه‌ای به شخصی فرضی بنویسد و در آن مساله یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نامه‌ای کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.

درموضوع دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.

برای Academic Writing

در موضوع اول (Task 1) باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شده‌است، توضیح دهید. انشاء شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر انشائی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.

در موضوع دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.

 

 

بخش گفتاری (Speaking Section)

۳ قسمت – ۱۱ تا ۱۴ دقیقه

بخش اول ۴ تا ۵ دقیقه بطول می‌انجامد و متقاضی باید به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علایقتان جواب دهد.

در بخش دوم باید به مدت ۲ دقیقه در مورد موضوعی که به شما داده می‌شود صحبت کنید. قبل از آن یک دقیقه فرصت دارید تا در مورد موضوع فکر کنید و یادداشت بردارید. پس از پایان ۲ دقیقه، به یک یا دو سوال در مورد موضوع صحبتتان باید پاسخ دهید.

در بخش سوم به مدت ۴ تا ۵ دقیقه با مصاحبه کننده صحبت خواهید کرد. محور گفتگوی شما موضوعی است که در بخش دوم به آن پرداخته‌اید.

یکی از مهمترین عوامل کسب موفقیت و نمره خوب در امتحان IELTS، نحوه مطالعه برای چنین امتحانی است.

توضیح ١ : جمع کل زمان آزمون ٢ ساعت و ۴۵ دقیقه

توضیح ٢: در ایران آزمون speaking یا یک هفته زودتر و یا یک هفته دیرتر از بقیه قسمتها برگزار میگردد.

 

بسیاری از دانشگاهها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا امتحان IELTS را به رسمیت می‌شناسند. همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک IELTS الزامی است. این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می‌گردد. شرکت کنندگان در امتحان IELTS به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ می‌دهند. نمره هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ می‌باشد. نمره کلی امتحان با معدل گیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه می‌گردد. در کارنامه IELTS، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بطور جداگانه ذکر می‌شود.

 

سیستم نمره دهی آیلتس چگونه است ؟ فرق نمره ی ۶ با نمره ی ۷ چقدر است؟

سیستم نمره دهی آیلتس از ۰ تا ۹ میباشد. صفر برای افرادی که بهیچ وجه از زبان انگلیسی نمیتوانند استفاده کنند و ۹ برای فردی که مانند یک بومی مادرزاد به زبان انگلیسی مسلط است. معمولا برای مقاصد مختلف نمره ی  ۵/۵  تا ۷ مورد نظر سازمانهای متقاضی میباشد. نمره ی ۷ حد نصاب قابل قبول و استاندارد جهانی است. فرق نمره ی ۶ با نمره ی ۷ زیاد است . گاه لازم میشود برای ارتقا از نمره  ی ۶ به ۷ تا یکسال درس خواند.

مراکز برگزاری آزمون آیلتس در ایران

در حال حاضر آزمون آیلتس در ایران توسط مراکز زیر برگزار می شود:

  1. سازمان سنجش آموزش کشور(آيلتس ايران)
  2. دانشگاه آزاد اسلامی ایران
  3. آیلتس تهران


درباره نویسنده

F 162 نوشته در Learn&Earn دارد . مشاهده تمام نوشته های

دیدگاه ها


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.